• Головна
  • Новини
  • Уряд Росії виділив 2 мільярди рублів на підтримку Православної Церкви...

Уряд Росії виділив 2 мільярди рублів на підтримку Православної Церкви

28.11.2014, 15:28
Уряд Росії виділив 2 мільярди рублів на підтримку Православної Церкви - фото 1
Частину цих коштів мають направити на створення духовно-просвітницьких центрів.

Кремль.jpgЗ державного бюджету Росії виділили близько двох мільярдів рублів на підтримку православної Церкви. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Эхо Москвы.

«Частину цих коштів мають направити на створення духовно-просвітницьких центрів», - йдеться в повідомленні.

Світська держава фінансує найбільше релігійне об'єднання в країні в рамках федеральної цільової програми під назвою «Зміцнення єдності російської нації». Тільки наступного року на створення центрів для розповсюдження релігійних переконань, для виховання і освіти громадян у дусі православ'я влади виділили 958 мільйонів рублів. Такі дані наводить РБК із посиланням на офіційне листування заступника міністра культури Володимира Аристархова з депутатами Держдуми. Ще більш як мільярд рублів розподілили за цією програмою в травні.

Одержувачі коштів визначені за конкурсом серед некомерційних організацій «у сфері духовно-просвітницької діяльності». Переможцями стали НКТ, засновані або контрольовані єпархіями РПЦ. На отримані гроші вони влаштовують будівлі, зокрема, для місіонерської діяльності. Будівництво нових об'єктів для РПЦ, як сказано в статті, йде за програмою Міністерства регіонального розвитку.

Згідно з Конституцією Росії, релігійні об'єднання відокремлені від держави і рівні перед законом. Ніяка релігія не може встановлюватися як державна або обов'язкова.