• Головна
  • Новини
  • Лідер "Ісламської держави" обіцяє влаштувати джихад по всьому світу...

Лідер "Ісламської держави" обіцяє влаштувати джихад по всьому світу

17.11.2014, 08:11
Лідер "Ісламської держави" обіцяє влаштувати джихад по всьому світу - фото 1
Лідер "Ісламської держави" Абу Бакр аль-Багдаді заявив, що збирається боротися до останньої людини і влаштує джихад по всьому світу.

ісламісти.jpgЛідер "Ісламської держави" Абу Бакр аль-Багдаді заявив, що збирається боротися до останньої людини і влаштує джихад по всьому світу.

Про це він заявив в аудіозверненні, яке з'явилося в соціальних мережах, повідомляє РБК з посиланням на Associated Press.

У заяві аль-Багдаді заявив, що його бійці "ніколи не припинять боротьбу, навіть якщо залишиться живим один солдат". Аудіозапис виявився справжнім, голос лідера - автентичний, уточнює агентство.

Він також закликав здійснювати терористичні атаки в Саудівській Аравії і заявив, що військова кампанія США в Іраку і Сирії зазнала невдачі.

2 листопада представники ІД і "Аль-Каїди" провели таємну зустріч в населеному пункті Атареб на півночі Сирії, де домовилися про співпрацю. Переговори, що почалися приблизно опівночі, тривали близько чотирьох годин.

На зустрічі, за попередніми даними, семеро лідерів терористичних угруповань домовилися припинити ворожнечу один з одним і налагодити співпрацю в боротьбі проти своїх спільних ворогів.

Один з командирів сирійських повстанців Абу Мусафер заявив AP, що знав про такі переговори, але при цьому він не став уточнювати місце, де вони відбулися. За його словами, на зустрічі були присутні і члени філії "Аль-Каїди", що діє на територіях Сирії та Лівії і відома як "Фронт ан-Нусра". Наприкінці вересня лідер цього осередку заявив, що Захід дорого заплатить за свої дії.

8 листопада військові США заявили, що обстріляли і знищили автомобільну колону, в якій, за попередніми даними, перебувало керівництво терористичного угруповання "Ісламська держава".

Атака сталася біля міста Мосул в Іраку. При цьому представник американського військового керівництва не зміг підтвердити інформацію, що в одній з машин перебував лідер ІД Абу Бакр аль-Багдаді.

В даний час міжнародна коаліція, очолювана США, продовжує задавати авіаударів по позиціях ІД в Іраку і Сирії. Жертвами бомбардувань, крім терористів, стають і мирні жителі. За останніми даними, в результаті атак загинули більш як 860 осіб, у тому числі вісім дітей і п'ять жінок, які не мають ніякого стосунку до бойовиків.

Недавно президент США Барак Обама зажадав переглянути стратегію боротьби з ІД в Сирії. На думку глави держави, терористів неможливо перемогти без зміщення з поста його сирійського колеги Башара Асада. Про це повідомляє NEWSru.