• Головна
  • Новини
  • Глава Коптської Церкви закликав усі християнські церкви святкувати Пасху в один день...

Глава Коптської Церкви закликав усі християнські церкви святкувати Пасху в один день

11.11.2014, 09:46
Глава Коптської Церкви закликав усі християнські церкви святкувати Пасху в один день - фото 1
Під час свого виступу у Відні з нагоди п'ятдесятої річниці фонду Pro Oriente 9 листопада Предстоятель Коптської Церкви Феодор (Тавадрос) II знову підняв раніше вже порушену ним тему єдиної Пасхалії.

Феодор_(Тавадрос)_II.jpgПід час свого виступу у Відні з нагоди п'ятдесятої річниці фонду Pro Oriente 9 листопада Предстоятель Коптської Церкви Феодор (Тавадрос) II знову підняв раніше вже порушену ним тему єдиної Пасхалії.

Пропозиція про об'єднання дати святкування Пасхи Коптский патріарх уже висловлював у листі, направленому в травні минулого року Папі Римському Франциску з нагоди першої річниці їхньої зустрічі у Ватикані, повідомляє Седмица.Ru.

Об'єднання дати святкування Пасхи особливо бажають християни в Північній Африці і на Близькому Сході, де є сусідами християнські громади різних традицій, які по-різному обчислюють Пасхалію. Православні і дохалкідоніти слідують юліанський календар, католики і протестанти - григоріанським.

Урочистості з нагоди ювілею фонду Pro Oriente проходять у Відні з ініціативи кардинала Крістофа Шенборна, архиєпископа Віденського. У них також узяли участь Патріарх Константинопольський Варфоломій I і кардинал Курт Кох, президент Папської ради зі сприяння християнській єдності. Про це повідомляє УНІАН-релігії.