Папа Франциск пожертвував 100 тис. євро музею в Освенцімі

02.10.2014, 10:45
Папа Франциск пожертвував 100 тис. євро музею в Освенцімі - фото 1
Папа Франциск пожертвував 100 тис. євро фонду «Аушвіц-Біркенау», який опікується однойменним музеєю, створеним на території комплексу концентраційних таборів часів II Світової війни близько польського міста Освенцім.

Освенцим.jpgПапа Франциск пожертвував 100 тис. євро фонду «Аушвіц-Біркенау», який  опікується однойменним музеєю, створеним на території комплексу концентраційних таборів часів II Світової війни близько польського міста Освенцім.

«Ми хочемо висловити повну підтримку проекту, реалізацією якого займається фонд», - зазначив Держсекретар Ватикану кардинал П'єтро Паролін у листі, що супроводжував пожертву.

У свою чергу, директор фонду «Аушвіц-Біркенау» Петро Цивінський, зауважив, що фінансова підтримка з боку Святого Престолу є «важливим сигналом», що визнає «фундаментальну роль пам'яті для сучасної людини».

Апостольська Столиця приєдналася до 30 країн, які підтримують бюджет фонду «Аушвіц-Біркенау», необхідний для повного покриття витрат на утримання музею пам'яті жертв Голокосту. Про це інформує УНІАН-релігії.