• Головна
  • Новини
  • Сьогодні Папа Франциск розпочав паломництво до Святої Землі...

Сьогодні Папа Франциск розпочав паломництво до Святої Землі

24.05.2014, 14:25
Сьогодні Папа Франциск розпочав паломництво до Святої Землі - фото 1
Першим етапом цього паломництва будуть відвідини Хашемітського Королівства Йорданії, потім – Палестини та Ізраїлю.

Папа_подорож.JPGСьогодні, 24 травня 2014 р., приблизно о 8:25 місцевого часу, з римського міжнародного аеропорту «Леонардо да Вінчі» у Ф’юмічіно піднявся в небо літак з Папою Франциском та супроводом на борту. Розпочалося Апостольське Паломництво Святішого Отця до Святої Землі, його 2-га подорож за межі Італії, з нагоди 50-річчя зустрічі у Єрусалимі Папи Римського Павла VI та Константинопольського Патріарха Атенагораса.

За повідомленням Радіо Ватикан, першим етапом цього паломництва будуть відвідини Хашемітського Королівства Йорданії, потім – Палестини та Ізраїлю.

Перелетівши над Італією, Грецією, Кіпром та Ізраїлем, подолавши 2365 кілометрів повітряного шляху, приблизно о 13:00 місцевого часу літак із Святішим Отцем на борту приземлився в міжнародному аеропорту Амману, столиці Йорданії.

Папу зустрів Принц Йорданії Газі бен Мухаммед, представник короля Абдулли ІІ, у присутності Єрусалимського Патріарха латинського обряду Фуада Туаля, інших архиєпископів та єпископів.

Діти вручили Папі Франциску чорний ірис – національну квітку країни, символ зросту, пристосування і оновлення.

Амман є найбільшим містом Хашемітського Королівства Йорданії, держави на Близькому Сході в Західній Азії. Населення країни становить понад 6 мільйонів мешканців, а столиця – перевищує мільйон.