Папа Франциск прийняв у Ватикані королеву Єлизавету ІІ

04.04.2014, 11:38
Папа Франциск прийняв у Ватикані королеву Єлизавету ІІ - фото 1
Це була перша зустріч королеви Єлизавети ІІ з Папою Франциском.

Папа_і_Єлизавета.JPGПапа Франциск прийняв 3 квітня 2014 року у Ватикані королеву Великобританії Єлизавету ІІ, яку супроводжував чоловік принц Філіп, герцог Единбурзький. Вони прибули до Риму з кількаденним візитом.

Візит королівської пари у Ватикані тривав приблизно півгодини. Після 20-хвилинної приватної розмови із Вселенським Архиєреєм відбувся обмін подарунками. Королева Єлизавета подарувала Папі великий кошик з різними продуктами, які походять з королівських посілостей, такий як мед, джем тощо. Святіший Отець у свою чергу подарував факсиміле важливого документу з 1679 року, який зберігається у Ватикані та стосується поширення культу святого Едуарда Ісповідника. 

Це була перша зустріч королеви Єлизавети ІІ з Папою Франциском. А Ватикан вона відвідала вже вчетверте після вступлення на престол понад 60 років тому. Вона зустрічалась з Папою Іваном ХХІІІ та Іваном Павлом ІІ. З Папою Венедиктом ХVІ зустрічалась у вересні 2010 року під час його візиту до Великобританії. Про це повідомляє Радіо Ватикан.