• Головна
  • Новини
  • Очевидець стверджує, що монастир в Сирії від руйнації ракетою вберегло чудо...

Очевидець стверджує, що монастир в Сирії від руйнації ракетою вберегло чудо

13.02.2014, 08:41
Очевидець стверджує, що монастир в Сирії від руйнації ракетою вберегло чудо - фото 1
Міжнародна православна служба християнських новин Агентство OCP News Service повідомляє про чудо Діви Марії в монастирі Різдва Пресвятої Богородиці Саідная.

Міжнародна православна служба християнських новин Агентство OCP News Service повідомляє про чудо Діви Марії в монастирі Різдва Пресвятої Богородиці Саідная. Це місто є одним з найвідоміших християнських паломницьких центрів Сирії, яка потерпає від громадянської війни.

За повідомленням Церква.info, чудо сталося минулого місяця, у неділю, коли до монастиря прийшло багато паломників. Терористи випустили ракету по монастирю. Черниці монастиря почули гучний вибух розірваної ракети. Вони були впевнені, що ракета вб'є їх і зруйнує монастир. Але на щастя того не сталося.

Сирія.jpg

"Ми почули вибух і відчули сильний землетрус, тому відразу пішли подивитися, що трапилося. З одного вікна ми побачили багато пилу й диму", - розповіла настоятелька монастиря мати Верона.

Через кілька днів монастир відвідав один генерал сирійської армії, щоб привітати насельниць з Різдвом Христовим та Новим роком. У ході бесіди він запитав, чи не сталося чогось незвичайного в монастирі останнім часом. Черниці розповіли про ракету, запущену бойовиками, і про те, що ніякої шкоди вона не накоїла. Офіцер зізнався, що сам бачив ракету, випущену по монастирю, але був вражений дуже дивним і незвичним видовищем, про що й розповів.

"Коли ракета ось-ось мала вразити монастир, раптом на небі з’явилася жінка, одягнена в блакитний блискучий одяг. Жінка схопила рукою ракету і відкинула її далеко", - сказав генерал.

Це було велике чудо для них усіх. На думку генерала, це була Діва Марія.

Довідка. Монастир Різдва Пресвятої Богородиці заснований 547 року. Це головний православний жіночий монастир Антіохійської Православної Церкви. Розташований 35 кілометрів від Дамаску.

При монастир діє школа для дітей-сиріт, яка фінансується коштом приватних пожертвувань.

Монастир є великим центром християнського паломництва і знаходиться неподалік від села Маалюля, де люди досі говорять арамейською мовою, мовою Господа Ісуса Христа.