3 квітня Папа зустрінеться з королевою Єлизаветою II

05.02.2014, 15:30
3 квітня Папа зустрінеться з королевою Єлизаветою II - фото 1
Ця новина була опублікована прес -службою Букінгемського палацу і підтверджена Ватиканським Залом Печатки.

Єлизавета.JPG3 квітня Папа Франциск прийме на приватній аудієнції королеву Об'єднаного Королівства Великобританії та Північної Ірландії Єлизавету II. Ця новина була опублікована прес -службою Букінгемського палацу і підтверджена Ватиканським Залом Печатки.

Королева прибуде до Риму у супроводі свого чоловіка Філіпа, герцога Единбурзького, на запрошення президента Італійської Республіки Джорджіо Наполітано.

Програма візиту включає в себе приватний обід у резиденції Квірінальського палацу з главою держави, а потім – аудієнцію Папи Римського в Ватикані. Це буде перша зустріч Святішого Отця Франциска і Єлизавети II: на Святій Месі початку понтифікату 19 березня 2013 Великобританію представляв герцог Глостерський.

Президент Наполітано запрошував королівську пару ще торік, але Єлизавета II і герцог Единбурзький не змогли скористатися цим запрошенням за станом здоров'я. Таким чином, запрошення було відновлено цього року і, враховуючи обрання нового Папи Римського, королева вирішила відвідати Італію, щоб зустрітися також із Святішим Отцем.

Останній візит до Риму Єлизавети II відбувся 17 жовтня 2000 року – тоді вона мала зустріч з Папою Іоанном Павлом II. З Папою Бенедиктом XVI королева зустрічалася в Единбурзі у вересні 2010 року, з нагоди його апостольського візиту до Великобританії.

Єлизавета II була також прийнята на аудієнції Папою Іваном XXIII в 1961 році. Про це повідомляє Радіо Ватикан.