• Головна
  • Новини
  • 22 місіонери Католицької Церкви загинули насильницькою смертю 2013 року...

22 місіонери Католицької Церкви загинули насильницькою смертю 2013 року

13.01.2014, 11:05
22 місіонери Католицької Церкви загинули насильницькою смертю 2013 року - фото 1
Перше місце в цій сумній статистиці уже п’ятий рік поспіль займає Латинська Америка.

ватикан_2013.JPGНа початку кожного року католицьке інформаційне агентство Fides готує звіт про місіонерів, духовних осіб та мирян різних національностей, задіяних у душпастирстві та проповідуванні Євангелія, які віддали життя за Христа, загинувши насильницькою смертю. На основі інформацій, зібраних протягом 2013 року, випливає, що в тому році у світі було вбито 22 місіонери – 19 священиків, одну черницю та двох мирян – майже вдвічі більше, ніж 2012 року. Крім того у новорічну ніч 2014 року у США був вбитий ще один священик.

Перше місце в цій сумній статистиці уже п’ятий рік поспіль займає Латинська Америка, омита кров’ю 15 священиків, семеро з яких – у Колумбії. В Африці минулого року вбито священика, черницю та мирянку. В Азії насильницькою смертю загинули 3 священики, один – у Європі, а саме в Італії.

Це були люди, посвячувались пастирській діяльності і загинули насильницьким способом. Вони не перебували в центрі уваги мас-медіа, не здійснили якихось виняткових жестів, а лише покірно свідчили свою віру, живучи нею в середовищах, часто позначених економічним та культурним убозтвом і деградацією, що породжують насильство та зневагу до життя й гідності людини. 

Агентство Fides зазначає, що ця статистика є неповною, адже представлені тільки відомі факти, а крім того досі немає жодної вістки про багатьох духовних осіб та мирян, задіяних у душпастирстві, які були викрадені чи зникли в різних частинах світу. 

Як наголосив Папа Франциск, протягом двох тисяч років величезна кількість чоловіків і жінок віддали своє життя вірність Ісусові Христові та Його Євангеліє. У сучасному світі численні християни зазнають переслідувань за віру. За словами Святішого Отця, «їх багато, можливо, навіть набагато більше, як у перших віках християнства. Ісус з ними. Але також і ми єднаємося з ними через молитву та любов. Ми також захоплюємося їхньою сміливістю й свідченням». Про це повідомлє Радіо Ватикан.