• Головна
  • Новини
  • Голова Папської Ради у справах сім'ї: гомосексуальні пари – це не сім'ї...

Голова Папської Ради у справах сім'ї: гомосексуальні пари – це не сім'ї

13.01.2014, 10:04
Голова Папської Ради у справах сім'ї: гомосексуальні пари – це не сім'ї - фото 1
Говорячи про пропозиції про надання певних прав одностатевим парам в Італії, архиєпископ Палья зазначив, що ця справа стосується не Церкви, а уряду.

Палья.jpgАрхиєпископ Вінченцо Палья заявив, що гомосексуальні пари не можна назвати сім'ями. "Сім'я передбачає народження і зв'язок, який пов'язує різні покоління. Це вже підкреслював Цицерон, а потім і все законодавство", – сказав голова Папської ради у справах сім'ї.

В інтерв'ю для італійського радіо "Capital" він зазначив, що, "щоб уникнути семантичної Вавилонської вежі", для опису різних форм несімейних стосунків повинна використовуватися інша лексика. Це допоможе також не відривати сім'ю від її "споконвічної антропологічної та правової концепції".

Говорячи про пропозиції про надання певних прав одностатевим парам в Італії, архиєпископ Палья зазначив, що ця справа стосується  не  Церкви, а  уряду, але в таких питаннях, як спадщина і візити в лікарнях, це можливо. "Проте, я хотів би перш за все захищати дійсності традиційної сім'ї: батька, матері і дітей", – сказав голова Папської ради і додав, що має на увазі також сім'ї, які переживають проблеми. Про це інформує Католицький оглядач.