• Головна
  • Новини
  • Прага – місце наступної зустрічі молоді, організованої екуменічною спільнотою Тезе (Taize)...

Прага – місце наступної зустрічі молоді, організованої екуменічною спільнотою Тезе (Taize)

03.01.2014, 10:50
Прага – місце наступної зустрічі молоді, організованої екуменічною спільнотою Тезе (Taize) - фото 1
У французькому місті Страсбурзі, розташованому на кордоні з Німеччиною, 1 січня завершилась 36-та щорічна Європейська зустріч молоді, організована екуменічною спільнотою Тезе (Taize) з Франції.

TEZE.JPGУ французькому місті Страсбурзі, розташованому на кордоні з Німеччиною, 1 січня завершилась 36-та щорічна Європейська зустріч молоді, організована екуменічною спільнотою Тезе (Taize) з Франції. Багато молоді уже повернулось до своїх домівок, інші, серед яких більшість українських прочан, а їхня група була однією з найбільших – ще в дорозі додому, відвідуючи інші визначні міста Європи.

30 грудня в катедральному соборі Страсбурга брат Алоїс, який після трагічної загибелі засновника, брата Роже Шутца, від 2005 року очолює екуменічну спільноту братів-монахів з Тезе, оголосив, що наступна щорічна Європейська зустріч молоді буде проходити від 29 грудня 2014 року до 2 січня 2015 року, за його словами, «в місті, розташованому в самому центрі Європи – у Празі».

Празький архиєпископ, кардинал Домінік Дука, що був присутній на зустрічі, висловив свою радість з цього приводу та запросив молодь до Праги, наголошуючи, що місто є культурним та духовним центром не тільки Чехії, але й усієї Центральної Європи. Про це інформує Радіо Ватикан.

Теги: #Тезе