• Головна
  • Новини
  • Православна Церква Чеських земель і Словаччини має нового місцеблюстителя...

Православна Церква Чеських земель і Словаччини має нового місцеблюстителя

10.12.2013, 14:09
Православна Церква Чеських земель і Словаччини має нового місцеблюстителя - фото 1
У Празі 9 грудня 2013 відбулося чергове засідання Священного Синоду Православної Церкви Чеських земель і Словаччини, присвячене обговоренню поточних питань церковного життя.

1-Untitled-2.jpgУ Празі 9 грудня 2013 відбулося чергове засідання Священного Синоду Православної Церкви Чеських земель і Словаччини, присвячене обговоренню поточних питань церковного життя.

За повідомленням офіційного сайту РПЦ, Священний Синод, зокрема, ухвалив рішення звільнити з посади Місцеблюстителя Митрополичого престолу Православної Церкви Чеських земель і Словаччини архиєпископа Оломоуцько-Брненського Симеона і призначити Місцеблюстителем архиєпископа Пряшівського і Словацького Ростислава.

Священний Синод доручив тимчасове управління Празькою єпархією єпископу Годонінскому Іоакиму, ім'я якого буде підноситися на богослужіннях поряд з ім'ям нового Місцеблюстителя Митрополичого престолу Православної Церкви Чеських земель і Словаччини.

Архbєпископ Пряшівський і Словацький Ростислав, в миру - Андрій Гонт, народився 25 січня 1978 року в місті Сніні (Словаччина).

Закінчив Православний богословський факультет Пряшівського університету (2002), навчався у Фессалонікському університеті імені Аристотеля.

Здійснював пастирське служіння в одній з православних парафій Словаччини, а також духовно опікувався дитячим притулком у Медзилаборці.

У жовтня 2012 року возведений у сан ігумена.

18 листопада 2012 хіротонізований на Пряшівський кафедру.

У липні 2013 року очолював делегацію Православної Церкви Чеських земель і Словаччини на урочистостях з нагоди 1025 -річчя Хрещення Русі в Москві, Києві та Мінську.

9 грудня 2013 обраний Місцеблюстителем Митрополичого престолу Православної Церкви Чеських земель і Словаччини.