• Головна
  • Проекти
  • Глобальний форум у Відні започаткував нову міжнародну ініціативу з міжрелігійного діалогу...

Глобальний форум у Відні започаткував нову міжнародну ініціативу з міжрелігійного діалогу

20.11.2013, 09:34
Глобальний форум у Відні започаткував нову міжнародну ініціативу з міжрелігійного діалогу - фото 1
Захід був присвячений міжрелігійному діалогу під гаслом «Образ іншого» і включав низку пленарних сесій, тематичних сесій та дискусій у робочих групах.

В австрійській столиці 18-19 листопада 2013 року відбувся Глобальний Форум KAICIID, який зібрав у готелі «Хілтон» біля 500 представників різних конфесій зі всього світу, провідних експертів, політичних діячів та аналітиків.

Захід був присвячений міжрелігійному діалогу під гаслом «Образ іншого» і включав низку пленарних сесій, тематичних сесій та дискусій у робочих групах, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Під час пленарної дискусії, яка розпочалась у понеділок, вчені від п'яти світових релігій обговорили «Образ іншого» у своїх традиціях.

Global_Forum.w.jpg

Наступне пленарне засідання відбулося 19 листопада за участі міністрів освіти різних держав було присвячене «Образу іншого» у сфері міжкультурної освіти. У цій дискусії взяли участь міністри Пакистану, Лівану, Саудівської Аравії, Ефіопії, Іспанії, Австрії та німецької федеральної землі Баден-Вюртемберг.

Тематичні сесії та робочі групи Глобального Форуму були присвячені:

ідентифікації та обміну передовою практикою в сфері міжрелігійної та міжкультурної освіти в усьому світі;

співпраці релігійних і цивільних суб'єктів, переходу від ідей до вироблення політики;

підвищенню обізнаності та розуміння підходів у різних національних контекстах (поточні та минулі заходи, досягнення та отримані уроки);

поширенню наявних рекомендацій та стандартів в сфері міжрелігійної та міжкультурної освіти і сукупності нових рекомендацій від експертів в кожному регіоні, розрізнюючи їх на глобальному та політичному рівні;

аналізу поточних досліджень та методів оцінки, підкреслюючи роль діалогу у розробці навчальних програм і в процесі навчання;

формуванню ланки, що поєднує дослідників, практиків, викладачів, грантодавців і політиків з метою розвитку транскордонного співтовариства на місцях, побудова успішних партнерств та підтримка діючих мереж.

Глобальний Форум завершився підсумковою сесією на тему «Майбутнє діалогу». Під час неї були представлені розроблені меморандуми про взаєморозуміння, презентаційні матеріали та висловлені заключні ремарки. Результати форуму підсумував у своєму виступі Генеральний секретар KAICIID Фейсал бен Муааммар.

Довідка. Центр KAICIID є новим масштабним проектом у напрямку міжнародного та міжрелігійного діалогу. Ця ініціатива з боку короля Абдалли ібн Абдель Азіза зародилася 13 жовтня 2011 року на підставі підписаної угоди про співпрацю у напрямку міжнародного та міжрелігійного діалогу між урядами Австрії, Іспанії та Саудівської Аравії. Метою центру, який заснований як міжнародна незалежна організація, є практична співпраця у галузі обміну ноу-хау та будування згоди, взаєморозуміння та миру між країнами з різними релігійним і культурними традиціями. Ця ініціатива має повну підтримку з боку ООН, а Рада директорів центру KAICIID складається з представників високого рівня від основних світових релігій (іудаїзм, християнство, іслам, індуїзм і буддизм) та культур.

Теги: #KAICIID