Норвезьку телеведучу звільнили за ланцюжок із хрестиком

18.11.2013, 11:29
Норвезьку телеведучу звільнили за ланцюжок із хрестиком - фото 1
Одну з найбільш популярних телеведучих Норвегії Сів Крістін Селлманн відсторонили від роботи за те, що вона з'явилася в ефірі із хрестиком на шиї.

norvegia_tv-a.jpgОдну з найбільш популярних телеведучих Норвегії Сів Крістін Селлманн відсторонили від роботи за те, що вона з'явилася в ефірі із хрестиком на шиї.

Поява дикторки в ефірі із золотим ланцюжком з хрестиком, прикрашеним чорними діамантами, обурила частину аудиторії норвезького телеканалу NRK, повідомляє Іpress. ua.

Члени мусульманської спільноти Норвегії організували протестні виступили і звернулися до керівництва каналу, зазначивши, що "ланцюжок із хрестом ображає іслам".

Мусульмани Норвегії заявили, що поява на телеканалі християнського символа "не гарантує об'єктивості каналу".

Правила телеканалу забороняють ведучим демонструвати в ефірі релігійну або політичну символіку.

Внаслідок хвилі обурення директор телеканалу NRK був змушений звільнити одну з найбільш популярних дикторок норвезького телебачення і заборонити до показу її відеозаписи, де глядачі змогли б помітити її прикрасу.

Нагадаємо, минулого року у Великобританії працівницю British Airways Надю Евейда звільнили за порушення дрес-коду, коли жінка відмовилася зняти ланцюжок із хрестом.