Глави Східних Католицьких Церков зустрінуться з Папою

29.10.2013, 13:41
Глави Східних Католицьких Церков зустрінуться з Папою - фото 1
Патріархи і Предстоятелі Східних Католицьких Церков зустрінуться з Папою Франциском 21 листопада, аби поговорити про становище християн у Сирії, Іраку та на Близькому Сході.

Raphael-I-Sako-s.jpgПатріархи і Предстоятелі Східних Католицьких Церков зустрінуться з Папою Франциском 21 листопада, аби поговорити про становище християн у Сирії, Іраку та на Близькому Сході.

Про це повідомляє сайт СREDO.

Подібне зібрання скликав 2009 року папа-емерит Бенедикт XVI.

Підготовкою до зустрічі з Папою Франциском передуватиме пленарне засідання ватиканської Конгрегації Східних Церков, яке відбудеться 19-21 листопада. Про це повідомив префект Конгрегації кардинал Леонардо Сандрі минулої суботи під час інавгурації навчального року в Папському Східному інституті.

Під час церемонії халдейський Патріарх Вавилону Рафаель І Сако розповів про актуальне становище в Іраку. Число християн за переписом населення від 1987 року там становило 1 млн. 164 тис., а тепер їх наполовину менше. «Колосальний exodus багатьох християн призвів до зубожіння тих, хто залишився вдома. Міжнародна спальнота повинна зробити все, і християни, й мусульмани, аби допомогти у втіленні демократії та рівності», — сказав патріарх.

На його думку, Захід має «моральний обов’язок», аби змусити його країну «так дотримуватися прав людини, як це є на Заході». «Для західних держав має бути зрозуміло, що виробництво і продаж зброї нічим не допомагає. Замість цього потрібно виробляти речі, важливі для людського життя», — сказав Предстоятель халдейської Церкви.