• Головна
  • Новини
  • Патріарх Кирил висловив співчуття близьким загиблих внаслідок теракту в Волгограді...

Патріарх Кирил висловив співчуття близьким загиблих внаслідок теракту в Волгограді

22.10.2013, 10:05
Внаслідок теракту в Волгограді 21 жовтня 2013 року загинули шестеро людей, у медичні установи звернулися 33 пасажири, 28 госпіталізовано, кілька осіб перебувають у важкому стані.

Внаслідок теракту в Волгограді 21 жовтня 2013 року загинули шестеро людей, у медичні установи звернулися 33 пасажири, 28 госпіталізовано, кілька осіб перебувають у важкому стані.

Патріарх Московський і всієї Русі Кирил висловив співчуття близьким загиблих, повідомляє УНІАН.

«Підношу молитви за упокій убієнних і про якнайшвидше одужання стражденних. Прошу передати щирі співчуття сім`ям загиблих і всім жителям області у зв`язку з трагедією», - йдеться у співчутті Патріарха РПЦ, направленому губернатору Волгоградської області С.А. Боженову.

«Щиро переконаний, що ніякі політичні чи ідейні розбіжності не повинні виливатися на діяння, що несуть загибель і страждання мирних громадян. Те, що сталося ще раз вказує всьому суспільству на необхідність збереження миру в ім`я благополуччя наших співвітчизників», - наголошується в посланні. Патріарх висловив упевненість в тому, що керівництво області «надасть усю необхідну допомогу тим, хто втратив близьких, а також потерпілим, за життя яких зараз борються лікарі».

У співчутті, направленому митрополиту Волгоградському і Камишинська Герману, Предстоятель РПЦ виступив із закликом «організувати духовенство і мирян Волгоградської митрополії для надання можливої допомоги сім`ям загиблих і всім, постраждалим внаслідок жахливого злочину».

«Трагедія, що сталася не повинна зламати волю наших співвітчизників і залякати наших співгромадян. У нинішній ситуації православним християнам необхідно діяти згуртовано, прагнучи в міру сил підтримати всіх, хто цього потребує», - підкреслив Патріарх РПЦ.