• Головна
  • Новини
  • У Каїрі невідомі відкрили стрілянину по людях, що виходили з церкви...

У Каїрі невідомі відкрили стрілянину по людях, що виходили з церкви

21.10.2013, 10:06
Три людини загинули в Каїрі, після того як невідомі в масках відкрили вогонь по весільної церемонії, що проходила в коптській церкві.

Три людини загинули в Каїрі, після того як невідомі в масках відкрили вогонь по весільній церемонії, що проходила в коптській церкві, повідомляє УНІАН-релігії з посиланням  Бі-Бі-Сі.

За даними поліції, поранено щонайменше дев`ять осіб, в числі убитих - восьмирічна дівчинка, яка померла на місці злочину.

Жодне з угрупувань досі не взяло на себе відповідальність за напад.

Інцидент стався в Гізі - каїрському передмісті, де розташовані численні іноземні посольства.

Єгипетські засоби масової інформації цитують коптського священика Бешая Лофті, який заявив, що з кінця червня церква залишалася без поліцейської охорони.

Громада християн-коптів у Єгипті вже не раз ставала мішенню ісламістів, які вважають, що копти причетні до повалення президента Мохаммеда Мурсі в липні нинішнього року.

Коли командувач єгипетської армії генерал Абдул Фаттах Сісі оголосив по телебаченню про позбавлення влади Мурсі, коптський патріарх Олександрійський Феодор II (Тавадрос) стояв поруч з ним. Феодор II заявив тоді, що запропонований військовими план подальших дій "розроблений шанованими людьми, діючими в кращих інтересах Єгипту".
Самому патріархові після цього ісламісти не раз погрожували розправою, по країні прокотилася хвиля вбивств християн-коптів, а їх оселі і приналежні їм магазини та офіси піддалися нападам.

Коптська Православна Церква, одна з найдавніших християнських Церков, була заснована в Олександрії приблизно в 50-му році нашої ери. Християни становлять щонайменше 10% населення Єгипту, це понад вісім мільйонів осіб.