• Головна
  • Новини
  • Папа Римський подарував президенту Палестини ручку для підписання мирного договору з Ізраїлем...

Папа Римський подарував президенту Палестини ручку для підписання мирного договору з Ізраїлем

18.10.2013, 09:11
Папа Римський подарував президенту Палестини ручку для підписання мирного договору з Ізраїлем - фото 1
Про це сам палестинський керівник розповів після зустрічі з Франциском главі зовнішньополітичного відомства Святого престолу архиєпископу Домініку Мамберті.

Аббас.jpgПрезидент Держави Палестина Махмуд Аббас, який побував у четвер з візитом у Ватикані, запросив Папу Римського Франциска відвідати Святу землю, повідомляє УНІАН-релігії.

Про це сам палестинський керівник розповів після зустрічі з Франциском главі зовнішньополітичного відомства Святого престолу архиєпископу Домініку Мамберті.

"Мені було приємно вперше зустрітися з понтифіком, і я запросив його в Святу землю", - сказав Аббас.

"У ході сердечних переговорів йшлося про ситуацію на Близькому Сході і, особливо, про відновлення переговорів між ізраїльтянами і палестинцями", - повідомила служба преси Святого престолу. При цьому було підкреслено, що сторонам необхідно терміново знайти справедливе рішення конфлікту на тривалу перспективу.

У ході аудієнції Папа Франциск подарував Аббасу ручку у вигляді однієї з кручених колон всесвітньо відомого балдахіна Берніні, розташованого в Соборі святого Петра у Ватикані.

"Сподіваюся , що цією ручкою я підпишу мирний договір з Ізраїлем", - сказав президент Палестини. "Скоріше", - напучував його у відповідь Папа Римський.

Служба преси Святого престолу повідомила також, що учасники зустрічі "висловили серйозну заклопотаність ситуацією в Сирії". Було висловлено сподівання на те, що "логіка насильства якомога скоріше поступиться логіці діалогу і примирення". Під час аудієнції була також порушена тема, пов`язана з положенням християнських громад в Палестині і в цілому на Близькому Сході.