• Головна
  • Новини
  • Ізраїль закликав ПАРЄ негайно скасувати резолюцію проти обрізання...

Ізраїль закликав ПАРЄ негайно скасувати резолюцію проти обрізання

04.10.2013, 12:51
МЗС Ізраїлю закликало Раду Європи негайно скасувати резолюцію, згідно з якою ритуал обрізання визнається порушенням прав людини, зокрема, права дітей на фізичну недоторканність.

МЗС Ізраїлю закликало Раду Європи негайно скасувати резолюцію, згідно з якою ритуал обрізання визнається порушенням прав людини, зокрема, права дітей на фізичну недоторканність.

У середу, 2 жовтня, Парламентська Асамблея Ради Європи прийняла резолюцію, згідно з якою ритуал обрізання є порушенням прав людини.

За ухвалення цієї резолюції проголосували 78 депутатів, проти - 13, утрималися - 15. Депутат від Німеччини Марлен Руппрехт зазначила, що обрізання є порушенням права дітей на фізичну недоторканність.

Прийнятий документ "кидає тінь на ПАРЄ і веде до розпалювання ненависті і расистських тенденцій у Європі", заявляють в Ізраїлі.

"Обрізання хлопчиків є давньою релігійною традицією в іудаїзмі та ісламі, а також поширене в деяких християнських колах. Будь-яке порівняння цієї традиції з ганебною і варварською практикою жіночого генітального каліцтва, є, в кращому випадку, проявом виключного невігластва, а в гіршому - наклепом і проявом релігійної ненависті", - йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Ізраїлю.

Як зазначає ізраїльський МЗС, заяви про нібито шкоду здоров'ю хлопчиків від обрізання помилкові і суперечать науковим фактам. У 2012 році Асоціація педіатрів США опублікувала офіційний звіт про переваги обрізання немовлят чоловічої статі.

Рішення ПАРЄ не обов'язкові до виконання, однак, як правило, вони впливають на європейські держави.

Ізраїль попередив, що в разі введення заборони на обрізання в Європі буде проводити обряд на території ізраїльських дипмісій.

Нагадаємо, в 2012 році обрізання вже оголошували поза законом у Німеччині, проте через декілька місяців під тиском релігійних громад скасували заборону. Більше того, конгрес європейських рабинів удостоїв канцлера Німеччини Ангелу Меркель премії за підтримку єврейської громади та захист її звичаїв, у тому числі обрізання. Про це інформує Корреспондент.