• Головна
  • Новини
  • Папа Бенедикт розповів, що рішення піти у відставку було "волею Божою"...

Папа Бенедикт розповів, що рішення піти у відставку було "волею Божою"

22.08.2013, 09:17
Папа Бенедикт розповів, що рішення піти у відставку було "волею Божою" - фото 1
Бенедикт XVI сказав, що чим більше спостерігає за харизмою Папи Франциска, тим більше переконується, що його рішення піти у відставку було "волею Божою".

Бенедикт.jpg«Зробити це сказав мені Бог», – саме так у приватній розмові Бенедикт XVI пояснив своє рішення піти в емеритуру.

Таке пояснення папи-емерита, котрий пішов у відставку 28 лютого 2013р., опублікувала римська Католицька агенція Зеніт, зіславшись на повідомлення анонімної особи, яка відвідала Бенедикта XVI в останні тижні.

Агенція пояснила, що Бенедикт XVI, хоч і провадить приховане від світу життя в колишньому монастирі у Ватиканських садах, іноді приймає гостей з приватними візитами. У ході цих зустрічей папа-емерит утримується від коментарів, не розкриває жодних таємниць і не говорить нічого, що можна було б протлумачити як важливу ​​заяву Папи у відставці.

Під час одного з таких візитів, Папу-емерита запитали, чому він зрікся престолу, на що Бенедикт XVI  відповів:"Так мені велів Бог" і відразу ж застеріг, що "в жодному разі не йдеться про якесь об'явлення, чи подібного роду явління. Був це досвід містичний". Згідно з його слів, цей досвід супроводжував його і наступні місяці після зречення.

Крім того, Бенедикт XVI сказав, що чим більше спостерігає за харизмою Папи Франциска, тим більше переконується, що його рішення піти у відставку було "волею Божою". Про це інформує «Католицький оглядач».