• Головна
  • Новини
  • Більше 20 християнських храмів зруйновані в Єгипті за останні два дні...

Більше 20 християнських храмів зруйновані в Єгипті за останні два дні

16.08.2013, 13:22
Двадцять два християнських храми, у тому числі сім католицьких, зруйновані в Єгипті в ході заворушень, що охопили країну.

Двадцять два християнських храми, у тому числі сім католицьких, зруйновані в Єгипті в ході заворушень, що охопили країну.

За інформацією радіо Ватикану, протестуючі підпалили християнську школу, розгромили францисканський монастир і лікарню, в якій працювали католицькі черниці (при цьому, більшість пацієнтів були мусульманами).

Представник католицької церкви в Єгипті - священик Рафік Грейшен зазначив, що деякі мусульмани звинувачують християн у поваленні Мурсі, і з цим пов'язані акти насильства проти християн. За словами священика, християни приховують місця перебування своїх лідерів, зокрема, коптського патріарха, побоюючись помсти радикально налаштованих мусульман.

Через терористичну загрозу більшість християнських храмів у Єгипті залишаються закритими.

Акції ісламістів почалися практично відразу після того, як 3 липня військові відсторонили екс-президента Мурсі від влади. На площах з'явилися наметові містечка, польові кухні та лікарні, трибуни для виступів. У середу сили МВС приступили до розгону наметових таборів, який закінчився кривавими заворушеннями. У четвер зіткнення продовжилися. Прихильники Мурсі спалили урядову будівлю в Каїрі, влаштували безлади в Олександрії. Вуличні бої відбулися в туристичній Хургаді. Поліції Єгипту дозволили використовувати бойові патрони для відбиття атак. Російським туроператорам рекомендовано було призупинити реалізацію путівок до Єгипту. Проц е повідомляє Голос столиці.