• Головна
  • Новини
  • Папа Франциск закликав до миру, діалогу та примирення в Єгипті...

Папа Франциск закликав до миру, діалогу та примирення в Єгипті

16.08.2013, 10:04
Папа Франциск закликав до миру, діалогу та примирення в Єгипті - фото 1
Папа запевнив про молитву за жертви сутичок у Єгипті.

Папа.JPGВселенський Архиєрей після Меси, відслуженої 15 серпня з нагоди урочистості Внебовзяття Пресвятої Богородиці з вірними та парафіяльною громадою в Кастель Ґандольфо поблизу Риму,  запевнив про молитву за жертви сутичок у Єгипті.

За повідомленням Радіо Ватикан, Папа молиться за жертви та їхніх рідних, за поранених і за всіх страждаючих. «Помолімось разом за мир, діалог, примирення в тій улюбленій країні та в усьому світі! – закликав Святіший Отець. – Маріє, Царице Миру, молись за нас!»

За повідолмленням РІА Новости, Рада безпеки ООН також виступила за припинення насильства в Єгипті, провівши в четвер закриту нараду щодо ситуації в цій країні.

"Думка членів ради полягає в тому, що насильство в Єгипті має бути припинено, і сторони повинні проявляти максимум стриманості", - наголосила голова ради Марія Христина Персеваль. За її словами, "є спільне бажання покласти край насильству і наблизити національне примирення" в Єгипті.

Єгипет.jpg

Зазначимо, зіткнення у Єгипті демонстрантів із поліцією почалися вранці 14 серпня. Армія почала розгін таборів ісламістів, які підтримували усуненого від влади на початку липня президента Мохаммеда Мурсі, у центрі Каїра.

Міністерство охорони здоров’я Єгипту, підтвердило загибель щонайменше 525-ти людей внаслідок силового розгону демонстрантів у Каїрі та інших містах країни.

Влада звинувачує у провокації заворушень прихильників ісламістів, які відмовлялися покидати площі, незважаючи на попередження останніх кількох тижнів. Проте "Брати-мусульмани" заявляли, що військові стріляли у протестувальників без жодного приводу.

Через заворушення у Єгипті було введено надзвичайний стан та комендантську годину терміном на один місяць.