• Головна
  • Новини
  • Ім’я коптського Папи Теодора ІІ очолює список осіб, яких ісламісти мають намір вбити у Єгипті...

Ім’я коптського Папи Теодора ІІ очолює список осіб, яких ісламісти мають намір вбити у Єгипті

09.08.2013, 13:07
Ім’я коптського Папи Теодора ІІ очолює список осіб, яких ісламісти мають намір вбити у Єгипті - фото 1
Окрім Папи Теодора ІІ в списку фігурують імена тимчасового президента Адлі Мансура і генерала Абдула Фатаха Аль-Сісі, головного відповідального за переворот 3 липня, який скинув президента Мухаммеда Мурсі з Братства мусульман.

Теодор.jpgОкрім Папи Теодора ІІ в списку фігурують імена тимчасового президента Адлі Мансура і генерала Абдула Фатаха Аль-Сісі, головного відповідального за переворот 3 липня, який скинув президента Мухаммеда Мурсі з Братства мусульман. Про це ватиканській місійній агенції FIDES стало відомо 7 серпня.

Список імен було знайдено в конверті в одній з мечетей Каїру. Хоча він не був підписаний, влада досліджує цю справу, враховуючи рівень потенційної загрози.

Єгипетські християни, понад 90 відсотків з яких становлять копти, переживають за свою безпеку з того часу, як Теодор ІІ відкрито підтримав переворот у державі. На Синаї вбили двох християн, один з який був священиком. Ще на початку липня коптський папа відмінив свої щотижневі катехези, які він виголошував в катедрі св. Марка. На її зовнішній стіні хтось намалював графіті із написом: «Єгипет стане ісламським».

Попри напругу і загрозу, провідник коптської Церкви скерував послання до мусульман Єгипту і усього світу з нагоди свята Ід уль-Фітр, що завершує період рамадану – місяця посту і молитви. Він побажав їм «добра, радості і миру». Про це повідомляє Католицький оглядач.