• Головна
  • Новини
  • У Ріо-де-Жанейро розповсюджено півтора мільйона примірників молодіжного катехизму...

У Ріо-де-Жанейро розповсюджено півтора мільйона примірників молодіжного катехизму

02.08.2013, 12:00
Над Катехизмом для молоді («Youcat», що є скороченням словосполучення “Youth Catechism” (Молодіжний Катехизм)» працювало 50 молодих осіб під проводом кардинала Шенборна.

«Чудо, що стало можливим завдяки підтримці вислуженого Папи Венедикта ХVІ і щедрому фінансовому контрибутові організації «Допомога Церкві в Потребі», – цими словами кардинал Крістоф Шенборн, Архиєпископ Відня, повернувшись із Всесвітнього Дня Молоді, що відбувався у Ріо-де-Жанейро, прокоментував надзвичайний успіх Молодіжного Катехизму Католицької Церкви, запропонованого на минулому Всесвітньому Дні Молоді 2011 року у Мадриді.

Над Катехизмом для молоді («Youcat», що є скороченням словосполучення “Youth Catechism” (Молодіжний Катехизм)» працювало 50 молодих осіб під проводом кардинала Шенборна. 

Молодіжний Катехизм є одним із найбільших видавничих християнських проектів у світі, запропонований єпископами Австрії. Він перекладений на багато мов, в тому числі на арабську. У ньому вжито мову, що є поширеною серед молоді: запитання і відповіді, коментарі, малюнки, дефініції, цитування святих, Біблії, церковної доктрини та представників інших віровизнань, а навіть невіруючих.

Мільйонний рекорд копій, що розійшлися два роки тому у Мадриді, побитий цього року у Ріо-де-Жанейро, де розповсюджено півтора мільйони копій Молодіжного Катехизму. Подібно, як «Катехизм Католицької Церкви» з 1992 року і «Компендіум Катехизму» з 2005 року, Молодіжний Катехизм, «Youcat», «є, свого роду, чудом, що здійснює мрію Блаженного Папи Івана Павла ІІ: нова євангелізація, для молоді і через неї, коротше кажучи, є справжнє благословення», – наголосив Архиєпископ Відня. Про це повідомляє Радіо Ватикан.