• Головна
  • Новини
  • Папа Римський назвав дві можливі дати канонізації Івана Павла ІІ...

Папа Римський назвав дві можливі дати канонізації Івана Павла ІІ

31.07.2013, 09:38
Папа Римський назвав дві можливі дати канонізації Івана Павла ІІ - фото 1
Папа Римський Франциск назвав дві можливі дати канонізації Івана Павла ІІ - 24 листопада цього року або 27 квітня наступного.

Ivan-Pavlo-II.jpgПапа Римський Франциск назвав дві можливі дати канонізації Івана Павла ІІ - 24 листопада цього року або 27 квітня наступного.

Як зазначає  «Польське радіо» , 29 липня Папа Римський Франциск сказав, що зарахування Івана Павла ІІ до лику святих може відбутися під час одного зі свят - Христа Царя або Божого Милосердя.

Польський священик Боґдан Бартолд вважає, що канонізація відбудеться наступного року, у свято Божого Милосердя. «Але, незалежно від того, коли це станеться, Іван Павло ІІ буде для нас взірцем. Він своєю особою показує нам напрямок життя і напрямок наших вчинків. Це – святий нашого часу. Це людина, котра жила поміж нами, людина, котру ми знали і з котрою ми зустрічалися. Це теж символічно: адже святість є близько», - сказав священик.

Остаточну дату канонізації буде обрано 30 вересня, на генеральній консисторії (засіданні кардиналів).

Як повідомлялося, вже через кілька тижнів після смерті Іоанна Павла II в 2005 році новий Папа Бенедикт XVI дав хід процесу його канонізації.

У червні ц. р. офіційний Ватикан повідомив, що комісія богословів підтвердила факт здійснення ще одного дива Папою Іваном Павлом II, що знімає головну перешкоду до долучення його до лику святих.

На початку липня ц. р. Папа Римський Франциск підтвердив факт здійснення Іоанном Павлом II другого дива. 1 травня 2011 року завдяки Папі Івану Павлу II сталося "нез`ясовне зцілення", інших подробиць поки немає. При цьому сам понтифік помер за шість років до цієї події.

Івана Павла II вже зараховано до лику блаженних, для чого було необхідно підтвердити здійснення одного дива. Ним стало зцілення понтифіком французької черниці від хвороби Паркінсона.

Раніше джерела у Ватикані повідомляли, що канонізація Івана Павла II може відбутися в жовтні і бути приурочена до 35-річчя від дня його обрання понтифіком, інформує УНІАН.