• Головна
  • Новини
  • Папа Римський назвав питання про жінок-священиків закритим та висловив своє ставлення до геїв...

Папа Римський назвав питання про жінок-священиків закритим та висловив своє ставлення до геїв

30.07.2013, 10:27
Папа Римський назвав питання про жінок-священиків закритим та висловив своє ставлення до геїв - фото 1
Розмова з журналістами відбулася на борту літака, на якому Франциск повертався до Ватикану з Бразилії.

Франциск.jpgПапа Римський Франциск заявив, що заборона Римо-Католицької Церкви на служіння жінок в якості священиків є «остаточною» і перегляду не підлягає. «Церква говорила і говорить, що ні... Що двері закриті », - наводить Reuters відповідь Папи на запитання щодо жінок-священнослужителів у католицькій церкві, - повідомляє Газета.ру.

Під час бесіди з журналістами, що відбулася на борту літака, на якому Франциск повертався до Ватикану з Бразилії, також порушили тему відношення Церкви до гомосексуалізму.

Папа Римський нагадав, що катехизм Католицької Церкви засуджує одностатеві зв'язки, однак це не означає, що хтось має право засуджувати геїв або що вони не повинні бути інтегровані в суспільство. Разом з тим, Папа Франциск наголосив на проблемі лобіювання цієї орієнтації в сучасному суспільстві.

«Так багато пишуть про гей-лобі. У Ватикані я ще не зустрічав нікого, в кого на посвідчені би писало «гей». Існує відмінність між тим, щоб бути геєм, бути схильним до цього і лобіюванням. Лобіювання – це не добре. Якщо гомосексуаліст щиро шукає Бога, то хто я такий, щоб його судити? Катехизм Католицької Церкви навчає, що гомосексуалістів не слід дискримінувати; їх потрібно приймати. Проблемою не є сама схильність, проблемою є лобіювання і це стосується всякого роду лобіювання: бізнес, політичного чи масонського лобі». (переклад цитати  Католицького оглядача»)