• Головна
  • Новини
  • У Москві православні Патріархи відправили першу ювілейну Літургію...

У Москві православні Патріархи відправили першу ювілейну Літургію

24.07.2013, 16:25
У Москві православні Патріархи відправили першу ювілейну Літургію - фото 1
У день пам'яті святої рівноапостольної княгині Ольги, 24 липня, в кафедральному соборному Храмі Христа Спасителя в Москві була звершена Божественна Літургія.

Москва.jpgУ день пам'яті святої рівноапостольної княгині Ольги, 24 липня, в кафедральному соборному Храмі Христа Спасителя в Москві була звершена Літургія.

Літургію звершили Предстоятелі Помісних Православних Церков і глави делегацій Помісних Православних Церков, які прибули до російської столиці для участі в урочистостях з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі, Предстоятель, члени Священного Синоду, єрархи та духовенство Російської Православної Церкви.

Богослужіння, як зазначає офіційний сайт УПЦ (МП), «відправлялося особливим чинопослідуванням свята Хрещення Русі («Служба Господу Богу нашему, в Троице славимому, в память Крещения Руси, и святому равноапостолу, великому князю Владимиру»)».

У центрі Храму Христа Спасителя знаходилася велика християнська святиня - Хрест святого апостола Андрія Первозваного, привезений до святкування 1025-річчя Хрещення Русі з міста Патри (Греція) з благословення Патріарха Московського і всієї Русі Кирила і Архиєпископа Афінського і Елладського Ієроніма.

На Богослужінні були присутні посли слов'янських країн, представники влади Росії і України.