• Головна
  • Новини
  • Новий Глава Англіканської Співдружності вперше відвідає Ватикан...

Новий Глава Англіканської Співдружності вперше відвідає Ватикан

12.06.2013, 09:51
Новий Глава Англіканської Співдружності вперше відвідає Ватикан - фото 1
Архиєпископ Уелбі висловив бажання зустрітися з Папою Франциском, щоб разом з ним співпрацювати в справі будування справедливості та боротьби з бідністю.

Уелбі.JPGПапа Франциск 14 червня 2013 р. прийматиме у Ватикані Джастіна Уелбі, Архиєпископа Кентерберійського, Главу Англіканської Співдружності. Святіший Отець вперше зустрінеться з нещодавно обраним Главою Англіканської Співдружності.

Архиєпископ Уелбі не зміг взяти участь в урочистому богослужінні з нагоди початку понтифікату, що відбулося 19 березня, оскільки готувався до власної інтронізації, що відбулася два дні пізніше.

Як повідомили у Папській Раді сприяння єдності християн, це буде «короткий неформальний візит ввічливості», який послужить нагодою для взаємного знайомства та спільної молитви.

За словами монсеньйора Марка Ленґама, відповідального за стосунки з англіканцями, архиєпископ Уелбі висловив бажання зустрітися з Папою Франциском, щоб разом з ним співпрацювати в справі будування справедливості та боротьби з бідністю.

Під час відвідин Ватикану Глава Англіканської Співдружності, серед іншого, помолиться біля гробу Папи Івана Павла ІІ, зустрінеться з Папою Франциском та з кардиналом Куртом Кохом, Президентом Папської Ради сприяння єдності християн. Завершальною подією буде обід зі Святішим Отцем в «Домі Святої Марти». Про це повідомляє Радіо Ватикан.