Папа закликав молитися за Церкву в Китаї

23.05.2013, 09:23
Папа закликав молитися за Церкву в Китаї - фото 1
Папа Франциск наприкінці загальної аудієнції у середу, 22 травня 2013 р., звернувся із закликом, присвяченим католикам Китаю.

Китай.JPGПапа Франциск наприкінці загальної аудієнції у середу, 22 травня 2013 р., звернувся із закликом, присвяченим католикам Китаю.

«Заохочую всіх католиків світу єднатися в молитві з братами і сестрами в Китаї. Благаймо для них у Господа Бога благодаті смиренно і радісно звіщати Христа, померлого і воскреслого, бути вірними своїй Церкві та Наступникові святого Петра, а також у повсякденному житті служити своїй країні та своїм співгромадянам, в спосіб, згідний з вірою, яку вони визнають», – сказав Папа.

Згідно з бажанням Папи Бенедикта XVI, 24 травня є Днем молитви за Церкву у Китаї. Наприкінці травня 2007 року він написав лист до єпископів, священиків, богопосвячених осіб та мирян Католицької Церкви у Китайській Народній Республіці, у якому, зокрема, читаємо: «Бажаю, щоб ця дата стала для вас днем молитви за Церкву в Китаї. (…) Того дня католики всього світу, а особливо ті, що походять з Китаю, виявлять до вас братерську солідарність і підтримку». Спеціально до цієї нагоди Святіший Отець Венедикт XVI написав молитву до Матері Божої Шешану.

З приходом комуністичної влади, були перервані дипломатичні стосунки Ватикану з Китайською Народною Республікою, адже влада взяла під свій контроль частину Католицької Церкви, заборонивши будь-яке спілкування із Святою Столицею. Втричі більше вірних від «патріотичної Церкви», якою повністю керує держава, включно із призначенням єпископів, належать до підпільної католицької Церква, яка не є вільною у своєму церковному житті, а душпастирі зазнають переслідувань з боку влади. Про це повідомляє Радіо Ватикан.