• Головна
  • Новини
  • Папа Римський Франциск прийняв канцлера Німеччини Ангелу Меркель...

Папа Римський Франциск прийняв канцлера Німеччини Ангелу Меркель

20.05.2013, 10:46
Бесіда, що тривала близько 45 хвилин, була присвячена питанням глобалізації та ролі Європейського союзу

Папа римський Франциск прийняв у суботу, 18 травня, у Ватикані канцлера Німеччини Ангелу Меркель. Бесіда, що тривала близько 45 хвилин, була присвячена питанням глобалізації та ролі Європейського союзу, повідомляє Deutsche Welle.

Ангела Меркель визнала "центральну роль" католицької церкви для підтримки згуртованості суспільства. Одна лише політика не в змозі досягти цього, тому церкви і християнська релігія в цілому є важливими партнерами. На Меркель справило глибоке враження те, як Франциск досягає серця людей "простими і зворушливими словами". Сьогодні "церква повинна йти до людей", підкреслила вона.

Папа Франциск, у свою чергу, заявив, що Європа і, перш за все, Європа сильна і справедлива, необхідна цьому світу. При цьому саме християнство є важливим чинником формування європейських коренів, підкреслив він.

Прийнявши Ангелу Меркель, Понтифік відступив від правила, згідно з яким він не зустрічається з главами держав та урядів у період, коли до закінчення їх повноважень залишилося менше півроку. Про це інформує УНІАН-релігії.