Бенедикт XVI повернувся у Ватикан

03.05.2013, 16:37
Почесний Папа житиме в монастирі.

86-річний почесний Папа Римський Бенедикт XVI повернувся сьогодні у Ватикан після двох місяців перебування у папській резиденції в Кастель-Гандольфо неподалік Рима, повідомляє Радіо Свобода.

Почесний Папа житиме в монастирі. Це чотириповерховий будинок, реконструкція якого тривала п’ять місяців. У ньому мешкатимуть також особистий секретар колишнього понтифікату і четверо осіб, які допомагатимуть у побуті. Стосовно стану здоров’я Бенедикта XVI, то, як зауважив речник Ватикану Федеріко Ломбарді, «це літній чоловік, стомлений віком, але він не хворий і ще може прислужитися церкві», повідомляє Радіо Свобода. Уперше в історії церкви два папи, колишній Бенедикт XVI і нинішній Франциск, житимуть на території Ватикану. Бенедикт XVI склав обов’язки глави католицької церкви 28 лютого.

Після зречення престолу Йозефу Ратцінгеру залишилося звання почесного папи і папське ім’я. За останні шість століть він став першим Папою Римським, який зрікся святого престолу. Ратцінгер очолював католицьку церкву майже 8 років.