Сенат дозволив одностатеві шлюби у Франції

10.04.2013, 11:50
Сенат дозволив одностатеві шлюби у Франції - фото 1
Проти цього кроку виступали представники правої опозиції і Католицька Церква.

Одностатеві_шлюби.jpgФранцузький сенат схвалив норму про легалізацію в країні одностатевих шлюбів. Про це з посиланням на агентство Франс Прес передає УНІАН.

За першу, ключову статтю законопроекту про одностатеві шлюби проголосували 179 сенаторів, проти - 157. Норма була прийнята в першому читанні, без внесення поправок. Згідно французького порядку, після першого читання в сенаті законопроект вважається прийнятим, якщо у членів палати до нього немає претензій. Якщо ж сенатори з чимось не погоджуються, законопроект разом з їх поправками надходить на узгодження в нижню палату. У четвер або п'ятницю французькі сенатори розглянуть текст законопроекту в цілому.

Очікується, що закон, який дозволить одностатевим парам реєструвати шлюби і усиновляти дітей, набуде чинності на початку літа цього року після того, як буде підписаний президентом Франції і опублікований офіційним друкованим органом країни. Легалізація одностатевих шлюбів - одна з передвиборних обіцянок президента Франсуа Олланда.

Сьогодні у Франції дозволені цивільні союзи одностатевих пар, однак соціалісти вирішили легалізувати шлюби між гомосексуалістами і надати можливість таким сім'ям всиновлювати дітей. Проти цього кроку виступали представники правої опозиції і Католицька Церква.