• Головна
  • Новини
  • Глава Кіпрської Православної Церкви висловився за вихід Кіпру з єврозони...

Глава Кіпрської Православної Церкви висловився за вихід Кіпру з єврозони

25.03.2013, 09:14
Вихід з єврозони, на думку глави Церкви, є логічним кроком напередодні краху євро.

«Це буде непросто, але ми повинні витратити на цей крок стільки ж часу, скільки ми витратили на перехід до євро», – заявив архиєпископ Хризостом II  в інтерв’ю Deutsche Welle.

Вихід з єврозони, на думку глави Церкви, є логічним кроком напередодні краху євро. «Я не кажу, що такий крах відбудеться завтра. Але, беручи до уваги діяльність цих брюссельських геніїв, такий сценарій неминучий», – сказав Хризостом II.

Крім того, архиєпископ підтвердив свою пропозицію допомогти країні вибратися з кризи. Кіпрська Православна Церква, найбільший власник землі в країні і один з найважливіших економічних гравців на острові, запропонувала взяти кредити під гарантію свого майна. «Президент прийняв нашу пропозицію. Однак спершу треба буде розв'язати деякі правові питання», – зазначив предстоятель.

Нагадаємо, парламент Кіпру прийняв в ніч на суботу закони про оздоровлення банківської системи острова в надії переконати кредиторів з ЄС і МВФ в життєздатності вже другої за тиждень антикризової програми. Зокрема, було схвалено закон, який дає ЦБ особливі повноваження через побоювання краху фінансової системи.

За останньою інформацією, Єврогрупа на позачерговому засіданні підтвердила розмір фіндопомоги Кіпру від єврозони і МВФ в розмірі до 10 мільярдів євро. Таке рішення було схвалене всіма країнами єврозони, а також інститутами, залученими в переговори – Єврокомісією, МВФ і ЄЦБ. Позачергове засідання  ради, що відбулося у неділю та в ніч на понеділок , повідомляє РІА Новини.