• Головна
  • Новини
  • У Ватикані на Пальмову неділю роздадуть понад двісті тисяч пальмових гілочок...

У Ватикані на Пальмову неділю роздадуть понад двісті тисяч пальмових гілочок

24.03.2013, 09:19
У  Ватикані на Пальмову неділю роздадуть понад двісті тисяч пальмових гілочок - фото 1

О 9:30 римського часу Святіший Отець Франциск очолить богослужіння на площі Святого Петра у Ватикані, що розпочнеться посвяченням пальмових і оливкових галузок та урочистою процесією. Цього року учасникам богослужіння з нагоди Квітної Неділі буде роздано понад двісті тисяч пальмових гілочок.

Пальмове_гілля.JPG24 березня – це Квітна (Пальмова) неділя за григоріянським календарем. У римо-католицькій Церкві цей празник має назву Пальмової (Вербної) Неділі Страстей Господніх. У Квітну Неділю Церква згадує вхід Господній до Єрусалиму.

За повідомленням Радіо Ватикан, о 9:30 римського часу Святіший Отець Франциск очолить богослужіння на площі Святого Петра у Ватикані, що розпочнеться посвяченням пальмових і оливкових галузок та урочистою процесією, що є спогадуванням славного в’їзду нашого Божественного Спасителя до Єрусалиму. 

Потім розпочнеться Служба Божа, яка в латинському обряді має спеціальну назву – «Служба Божа Страстей Господніх». Під час неї читається Євангеліє, яке розповідає про останню вечерю Ісуса з учнями, про молитву в Оливному городі, про ув’язнення, суд, розп’яття, смерть і поховання Ісуса Христа. Ця відправа є введенням до Страсного Тижня, протягом якого християни покликані день за днем брати активну участь в різних відправах, що пригадують основні моменти нашого спасіння.

За традицією, яка розпочалась 1586 року за понтифікату Папи Сикста V пальмове гілля та так звані «пальмурелі» – по-мистецькі переплетені молоді, ще жовті і ніжні листки пальми, які посвячують на площі святого Петра у Ватикані, дарує італійська провінція Савона, а оливкове гілля для посвячення та оливкові дерева й квіти, які оздоблюють площу, подаровані регіоном Пулья. Цього року учасникам богослуження з нагоди Квітної Неділі буде роздано понад двісті тисяч пальмових гілочок.