Новий Папа обрав ім’я Франциск (ФОТО)

13.03.2013, 21:23
Новий Папа обрав ім’я Франциск (ФОТО) - фото 1
Хорхе Маріо Бергольо, SJ народився 17 грудня 1936 р. До свого обрання він обіймав посаду аргентинського кардинала Римо-Католицької Церкви.

Jorge_Bergoglio_.jpgexklusiv.gifНим став аргентинський кардинал-єзуїт з Буенос-Айреса 76-ти річний Хорхе Маріо Бергольо. Про це сповістив кардинал-протодиякон Римо-Католицької Церкви Жан-Луї Торан, вийшовши на балкон Собору св. Петра, щоб вимовити знамениту латинську фразу ''Habemus papam'' (У нас є Папа) і оголосив його ім’я - Франциск. Це перший Папа єзуїт.

Хорхе Маріо Бергольо, SJ народився 17 грудня 1936 р. До свого обрання він обіймав посаду аргентинського кардинала Римо-Католицької Церкви. Він служив архиєпископом Буенос-Айреса з 1998 року. Був зведений в колегію кардиналів в 2001 році. 

На балкон головного католицького храму світу винесли хрест і новообраний понтифік з'явився перед віруючими, щоб виголосити традиційне благословення'' Urbi et Orbi'' (Місту і світу).

Хорхе Маріо Бергольо народився в Буенос-Айресі. Він один з п'яти дітей італійського працівника залізниці. Після навчання в семінарії в Вілла Девото, він вступив до Товариства Ісуса 11 березня 1958. Бергольо отримав ліценціат філософії в Колегії Максимо Сан-Хосе в Сан-Мігель, а потім викладав літературу і психологію в Colegio-dе-lа Inmaculada в Санта-Фе, і Колегії дель-Сальвадор в Буенос-Айресі. Він був висвячений на священика 13 грудня 1969.

Як кардинал, Бергольо був призначений на низку адміністративних посад в Римській курії. Він служив у Конгрегації духовенства, Конгрегації богослужіння і таїнств, Конгрегації інститутів посвяченого життя і Конгрегації товариств апостольського життя. Бергольо став членом Комісії з Латинської Америки та сімейної ради.

8 листопада 2005, Бергольо був обраний президентом Аргентинської єпископської конференції на трирічний термін (2005-2008 роки). Був переобраний 11 листопада 2008.

13 березня 2013 року обраний 266-м Папою Римським.

Папа Франциск І

Папа Франциск І

Папа Франциск І

Папа Франциск І