• Головна
  • Новини
  • Конклав з першого голосування не зміг обрати нового Папу Римського: дим чорний...

Конклав з першого голосування не зміг обрати нового Папу Римського: дим чорний

12.03.2013, 22:01
Конклав з першого голосування не зміг обрати нового Папу Римського: дим чорний - фото 1
Обрання нового Папи продовжиться завтра.

Учасники конклаву, який проходить у Ватикані, де має бути обраний 266-й Папа Римський, після першого туру голосування не змогли визначитися зі своїм вибором - з труби на даху Сикстинської капели Апостольського палацу піднімається чорний дим.

дим.jpg

За повідомленням Радіо Ватикан, десятки тисяч римлян та туристів поступово заповнювали площу Святого Петра 12 березня 2013 р. ввечері, зосереджуючи свій погляд на комині або на величезних екранах, встановлених на площі. Навіть дощова погода не знеохотила вірних, щоб стати свідками історичного проголошення нового Папи. За цим в усьому світі у прямому ефірі спостерігали мільйони телеглядачів. Людський потік до площі Святого Петра не припинявся доти, доки о 19:41 місцевого часу чорний дим не звістив, що сьогодні вже не буде жодних несподіванок. Обрання нового Папи продовжиться завтра.

У конклаві беруть участь 115 членів Кардинальської колегії. Учасники конклаву поклялися дотримуватися положень Апостольської конституції Universi Dominici Gregis (Вся паства Господа), а також зберігати в таємниці все, що пов'язано з виборами Папи Римського.

Для обрання на Апостольський престол майбутній понтифік має заручитися підтримкою як мінімум двох третин кардиналів-вибірників, тобто набрати не менше 77 голосів учасників конклаву.