• Головна
  • Теми
  • Патріарх Раї розповів про те, як християни Близького Сходу поставилися б до Папи американця...

Патріарх Раї розповів про те, як християни Близького Сходу поставилися б до Папи американця

12.03.2013, 15:38
Патріарх Раї розповів про те, як християни Близького Сходу поставилися б до Папи американця - фото 1

Італійське видання "Vatican Insider" в інтерв'ю з Патріархом Раї – одним із чотирьох глав Католицьких Церков на Близькому Сході, що беруть участь у конклаві, поцікавилось тим, чого очікують від конклаву віруючі Близького Сходу і чи законно при обранні Папи керуватися геополітичними чинниками.

rai.jpgІталійське видання "Vatican Insider" в інтерв'ю з Патріархом Раї – одним із чотирьох глав Католицьких Церков на Близькому Сході, що беруть участь у конклаві, поцікавилось тим, чого очікують від конклаву віруючі Близького Сходу і чи законно при обранні Папи керуватися геополітичними чинниками.

«Нашою присутністю ми свідчимо про те, що різноманітність є багатством Церкви. Чи може один з нас стати Папою? Понтифікат – це Божественне покликання. Господь обирає того, кого хоче. Що стосується кардиналів, то вони повинні об'єднатися в молитві і зосередитися на обранні богоугодного кардинала. Зазвичай завжди хочеться, щоб Папа був з твоїх місць, бо тоді йому будуть відомі всі проблеми даного регіону. Але у нас немає можливості мати Папу для кожної країни. Важливо намалювати загальну правдиву картину умов існування Церкви у всіх регіонах світу, щоб новий Папа мав уявлення про нові труднощі і очікування віруючих і міг би здійснювати керівництво Церквою, універсальною за своєю природою», – сказав Патріарх.

На запитання: Як християни Близького Сходу поставилися б до Папи зі Сполучених Штатів Америки? Патріарх Раї відповів:

«Вони розглядали б його тільки як Папу і все. На Близькому Сході як християни, так і мусульмани обожнюють Папу, ким би він не був. Папу ніхто не критикує. Папа є Папа, і не має значення, американець він, іспанець, італієць чи будь-хто інший».