Допоміжний персонал Конклаву склав приписану присягу

12.03.2013, 09:11
Допоміжний персонал Конклаву склав приписану присягу - фото 1

Першим актом, безпосередньо пов’язаним з проведенням Конклаву, стала присяга про збереження таємниці, яку склав допоміжний персонал. Церемонія відбулася 11 березня 2013 р. ввечері, в Паулінській каплиці Апостольського палацу за участю майже 100 осіб, які допомагатимуть кардиналам.

капела.JPGПершим актом, безпосередньо пов’язаним з проведенням Конклаву, стала присяга про збереження таємниці, яку склав допоміжний персонал. Церемонія відбулася 11 березня 2013 р. ввечері, в Паулінській каплиці Апостольського палацу за участю майже 100 осіб, які допомагатимуть кардиналам.

Це – секретар Кардинальської Колегії, Церомонієр Папських відправ та його помічники, ченці та черниці, які служать в захристії, ченці-священики для сповідей, лікарі та медбрати, персонал, який служитиме під час трапези та прибиральники, водії автобусів, які перевозитимуть кардиналів до Дому Святої Марти, Полковник та Майор корпусу Швейцарської гвардії, які нестимуть варту поблизу Сикстинської каплиці, Керівник відділу безпеки та цивільної оборони з деякими співробітниками, та інші.

Список таких співробітників затверджений кардиналом-камерленгом та його помічниками. Кожен з них прочитав та особисто підписав приписану формулу присяги перед кардиналом Тарчізіо Бертоне, Камерленгом Святої Римської Церкви. Про це повідомило Радіо Ватикан.