• Головна
  • Теми
  • Завершилолся останнє передконклавне зібрання Колегії Кардиналів...

Завершилолся останнє передконклавне зібрання Колегії Кардиналів

11.03.2013, 15:33
Завершилолся останнє передконклавне зібрання Колегії Кардиналів - фото 1
В десятому, останньому перед початком Конклаву, загальному зібранні Кардинальської Колегії взяли участь 152 кардинали.

Ватикан_-_вибори.JPGВ десятому, останньому перед початком Конклаву, загальному зібранні Кардинальської Колегії взяли участь 152 кардинали. Про це розповів під час брифінгу Директор Ватиканського прес-центру о. Федеріко Ломбарді, ТІ.

Він повідомив, що на початку відбулося жеребкування членів окремих зібрань, які оновлюються кожних три дні, і повноваження яких стосується менш важливих поточних справ. Від трьох кардинальських чинів обрані кардинали Наґіб, Уелле та Монтерізі.

Протягом зібрання виступило 28 кардиналів, а загалом відбувся 161 виступ. Серед тем, крім згаданих раніше, були питання, пов’язані з фінансовою діяльністю Апостольської Столиці та очікування від наступного Папи. Про це інформує Радіо Ватикан.

Нагадаємо, Конклав для обрання Папи розпочнеться 12 березня 2013 року.

У конклаві візьмуть участь 115 кардиналів-вибірників. На Конклаві будуть представлені 51 нація з цілого світу. Проте найбільше кардиналів є з Італії. Їх нараховується 29 з 61 європейських кардиналів. 38 кардиналів є членами Римської курії (з них 20 є італійцями). 

Для того, щоб бути обраним новим Папою, кандидат повинен набрати 77 голосів, тобто 2/3 з 115 голосів кардиналів виборців.