• Головна
  • Теми
  • Колегія Кардиналів ухвалила написати Послання до Папи-емерита та розпочала обговорювати підготовку до Конклаву...

Колегія Кардиналів ухвалила написати Послання до Папи-емерита та розпочала обговорювати підготовку до Конклаву

05.03.2013, 09:46
Колегія Кардиналів ухвалила написати Послання до Папи-емерита та розпочала обговорювати підготовку до Конклаву - фото 1
103 кардинали-виборці були серед 142 кардиналів, які в понеділок, 4 березня 2013 р., зібралися на перше загальне зібрання кардинальської колегії, яке відбулося в Синодальному Залі.

Колегія.JPG103 кардинали-виборці були серед 142 кардиналів, які в понеділок, 4 березня 2013 р., зібралися на перше загальне зібрання кардинальської колегії, яке відбулося в Синодальному Залі. Про це повідомив о. Федеріко Ломбарді, Директор Ватиканського прес-центру, під час брифінгу. На сьогодні Колегія Кардиналів нараховує 207 членів, з яких 117 - виборці, тобто ті, яким на початок Sede Vacante не сповнилося 80-ти років життя.

Ці загальні зібрання кардиналів є засобом здійснення влади у Церкві на період вакантності Папського Престолу. Перша зустріч, яка розпочалася молитвою та складенням присяги, була присвячена технічним та організаційним питанням. Порозумінню між кардиналами з усіх 5 континентів допомагають синхронні переклади італійською, французькою, англійською, іспанською та німецькою мовами.

Згідно з приписами, всі кардинали разом прочитали загальний текст присяги під проводом кардинала Анджело Содано, Декана Кардинальської Колегії, після чого кожен особисто зачитав її завершальні слова, поклавши руку на розгорнуте Євангеліє.

Іншим актом було жеребкування трьох асистентів камерленга, які входять до складу так званих окремих зібрань. Ці зібрання складаються з кардинала-камерленга та по одному кардиналу з трьох кардинальських чинів (єпископського, пресвітерського та дияконського) та розглядають менш важливі питання в період Sede Vacante. Після першого жеребкування до складу окремих зібрань увійшли кардинали Джованні-Баттіста Ре, Крешенціо Сепе та Франц Роде. Камерленгом є кардинал Тарчізіо Бертоне.

Декан запропонував підготувати та надіслати послання Колегії Кардиналів до Папи-емерита, і ця пропозиція знайшла підтримку всієї колегії. 13 кардиналів, які виступили на зібранні 4 березня, внесли пропозиції щодо того, як організувати подальшу працю загальних зібрань. Про це інформує Радіо Ватикан.