• Головна
  • Теми
  • Бенедикт XVI тепер «просто паломник, що розпочав останній етап на цій землі»...

Бенедикт XVI тепер «просто паломник, що розпочав останній етап на цій землі»

01.03.2013, 10:11
Бенедикт XVI тепер «просто паломник, що розпочав останній етап на цій землі» - фото 1
Бенедикт XVI покинув Ватикан на білому вертольоті і попрямував в літню резиденцію Кастель Гандольфо, де він проведе найближчі два місяці.

Бенедикт XVI покинув Ватикан на білому вертольоті і попрямував в літню резиденцію Кастель Гандольфо, де він проведе найближчі два місяці.

Попрощатися з Понтифіком, який став першим в сучасній історії главою Римо-Католицької Церкви, що відрікся від Апостольського престолу, до ватиканських стін прийшли сотні віруючих.

Папа_Прощання.jpg

Вийшовши на балкон літньої резиденції під гомін дзвонів, Бенедикт XVI звернувся до вірних: "Я щасливий бути серед вас. Із сьогоднішнього вечора я просто паломник, який починає останній етап свого паломництва на цій землі", – сказав він. Його слова приводять  РИА Новости.

Бенедикт XVI також написав свое останнє у статусі Папи повідомлення в мікроблозі Twitter.

"Спасибі вам за вашу любов і підтримку. І хай завжди з вами буде благодать від того, що Христос є у вашому житті", – написав він англійською мовою незадовго до того, як покинув Апостольський палац.

З Апостольського палацу Папа вийшов в білому одязі.

Згідно з церковною традицією, кардинал-камерленго Католицької Церкви Тарчізіо Бертоне, який буде адміністративно керувати справами Святого Престолу до обрання нового Папи Римського, в присутності інших кардиналів зробить процедуру анулювання свинцевої Печатки та так званого персня Рибака, що належали Бенедикту XVI, щоб виключити можливість фальсифікації документів в період виборів нового Папи.

Перстень рибалки – символ апостольського спадкоємства, який вказує на те, що Папа є спадкоємцем апостола Петра, який був рибалкою. Символіка персня також пов'язана зі словами Христа про те, що його учні стануть ловцями людських душ. Католики прикладаються губами до персня Папи на знак послуху його волі.

Фото Reuters