• Головна
  • Новини
  • 28 лютого о 20.00 у Ватикані оголошено режим "вакантного престолу"...

28 лютого о 20.00 у Ватикані оголошено режим "вакантного престолу"

28.02.2013, 09:06
28 лютого о 20.00 у Ватикані оголошено режим "вакантного престолу" - фото 1
Папа Бенедикт покинув Ватикан ввечері 28 лютого і на вертольоті відправився в літню папську резиденцію Кастель Гандольфо під Римом.

Benedykt.jpgПапа Бенедикт покинув Ватикан ввечері 28 лютого і на вертольоті відправився в літню папську резиденцію Кастель Гандольфо під Римом.

Режим "вакантного престолу" у Ватикані оголошено в цей же день о 20.00.

 Бенедикт XVI отримав титул "Папи-емерита" або "почесного Римського понтифіка".

Директор Ватиканського телебачення монсеньйор Едоардо Марія Вігано вважає, що від'їзд Бенедикта XVI у Кастель Гандольфо стане історичним моментом.

У день зречення від престолу Папи Бенедикта XVI, майже кожен його крок був записаний на камеру телевізійного центру Ватикану, щоб зберегти пам'ять про події цього історичного дня для нащадків. Італійське радіо і телебачення (RAI) транслювало подію на всі континенти.

Ватиканське телебачення застосувує 26 телевізійних камер, щоб стежити за подією від’їзду Папи, а також конклавом і наступним Папою.

Бенедикт XVI оголосив про своє зречення від Апостольського престолу на консисторії 11 лютого. Він попросив вірних молитися за кардиналів, яким належить незабаром обрати нового Папу Римського.