Бенедикт XVI обіцяє служити Церкві і після зречення

28.02.2013, 08:55
Бенедикт XVI обіцяє служити Церкві і після зречення - фото 1
Папа Римський Бенедикт XVI в ході своєї останньої загальної аудієнції у Ватикані в середу заявив, що після зречення не повернеться до особистого життя, "не залишить хреста".

Папа.JPGПапа Римський Бенедикт XVI в ході своєї останньої загальної аудієнції у Ватикані в середу заявив, що після зречення не повернеться до особистого життя, "не залишить хреста".

Під час виступу перед багатьма тисячами віруючих на площі св. Петра понтифік підкреслив, що в останні місяці відчув, як його сили згасають, і став наполегливо просити Бога просвітити його, щоб прийняти вірне рішення не на своє благо, а на благо Церкви, повідомляє УНІАН.

"Я зробив цей крок, повністю усвідомлюючи його серйозність, а також новизну, але в глибокому просвітлінні душі. Любити Церкву означає також мати мужність здійснювати складний, вистражданий вибір, завжди маючи перед собою благо Церкви, а не самих себе", - зазначив Бенедикт XVI , кажучи про своє рішення припинити папське служіння. Папа пригадав про своє обрання на Апостольський престол 19 квітня 2005 року і вказав у цьому зв'язку, що Глава Римо-Католицької Церкви не має права на особисте життя, оскільки повністю належить усім віруючим, всій Церкві.

Він підкреслив, що після завершення його папського служіння, в цьому сенсі не відбудеться жодних змін. "Моє рішення відмовитися від активного виконання служіння не скасовує це. Я не повертаюся до особистого життя, до життя подорожей, зустрічей, прийомів, конференцій і тому подібного. Я не залишаю хрест, але залишаюся в новій якості у Розіп'ятого Господа. Я більше не несу владу управління Церквою, але в молитовному служінні залишаюся, так би мовити, в огорожі св. Петра ", - сказав Папа Римський.

Бенедикт XVI попросив вірних молитися за кардиналів, яким належить незабаром обрати нового Папу Римського. Бенедикт XVI оголосив про своє зречення від Апостольського престолу на консисторії 11 лютого.