• Головна
  • Новини
  • Католики світу акцією «Всиновити кардинала» хочуть вплинути на вибір нового Папи...

Католики світу акцією «Всиновити кардинала» хочуть вплинути на вибір нового Папи

27.02.2013, 11:55
Католики світу акцією «Всиновити кардинала» хочуть вплинути на вибір нового Папи - фото 1
Уже понад 33 тис. католиків з усього світу беруть участь у міжнародній молитовній акції за учасників конклаву. Її організувала церковна спільнота «Молодь 2000», створивши для цього спеціальну інтернет-сторінку.

Кардинали.jpgУже понад 33 тис. католиків з усього світу беруть участь у міжнародній молитовній акції за учасників конклаву. Її організувала церковна спільнота «Молодь 2000», створивши для цього спеціальну інтернет-сторінку.

Саме молитвою за кардиналів, що братимуть участь у конклаві, миряни зможуть вплинути на вибір наступного Папи Римського, - наголошують організатори, інформує Католицький часопис Credo.

До акції «Всиновити кардинала» можуть долучитися усі охочі. Для цього потрібно зареєструватися на сайті adoptacardinal.org і організатори надішлють ім’я та прізвище кардинала, за якого потрібно молитися протягом часу, що триватиме конклав.

Католики, з ентузіазмом «усиновлюють» ієрархів, розповідають у соцмережах про своїх підопічних, інколи навіть вперше дізнаються про їхнє існування і служіння.

«Ось це класна ідея. Дійсно класна, - вважає католик з Києва Антон Герасименко, - Мені випало молитися за маронітського патріарха Бешар Бутроса аль-Раї. Це ж треба».

«Так і знала, що попадеться німець чи американець! Ну, з Богом!» - пише студентка Лілія Блажеєва, яка розпочала молитву за американського кардинала Джеймса Майкла Харві.

«Дуже мене втішила ініціатива «усиновлення» одного з кардиналів, - ділиться колумністка польського католицького видання Gość Niedzielny Агата Пусціковська. - Отриманий у жеребкуванні та «всиновлений» мною кардинал – це Луїс Антоніо Тагле. Я й не знала, що такий на світі є. Тепер ось читаю, що він походить із Філіппін, є архиєпископом Маніли. А кардиналом став допіру лише кілька місяців тому… На фотографії бачу ще молодого, ще усміхненого священика. Я «полюбила» його навіть на суспільному порталі. І напевно в майбутньому слідкуватиму за його починаннями, сказаними словами.»

Якщо порахувати, вже зараз за одного кардинала молиться понад 280 осіб.

Нагадаємо, колегія кардиналів складається з 209 членів, але з них тільки 117 відповідають вимогам електа, тобто матимуть на момент sede vacante менше 80 повних років життя. Найстаршим із кардиналів «за стажем» є 91-річний бразилієць Паулу Еварісту Арнс, єпископ-емерит Сан-Паулу; його 5 березня 1973 року підніс до кардинальської гідності Папа Павло VI.

Якщо йдеться про вік кардиналів-виборців, то аж 46 з-посеред них мають від 75 до 80 років. Від 70 до 74 років мають 28 кардиналів, а від 65 до 69 років – 26 кардиналів. Дванадцятеро електів це священики віком 60-64 роки, і наймолодших п’ятеро: від 53 до 59 років.