• Головна
  • Новини
  • Оприлюднена світлина обителі, де буде жити Папа Римський після зречення...

Оприлюднена світлина обителі, де буде жити Папа Римський після зречення

22.02.2013, 13:29
Оприлюднена світлина обителі, де буде жити Папа Римський після зречення - фото 1
Неподалік розташований «грот Лурдської Богоматері», що повністю імітує печеру, в якій в 1858 році у французькому Лурді 14-річній дівчинці явилася Богоматір.

Папа Бенедикт XVI сам вибрав собі невелику будівлю на вершині Ватиканського пагорба, побудовану в 1994 році під невеликий жіночий монастир за розпорядженням Івана Павла II.  Там збиралися черниці з восьми різних країн, що належать одному ордену, і кожні п'ять років вони змінювалися. Останні сестри «бенедиктинки» залишили Ватикан в листопаді минулого року, і нового заселення не відбулося, повідомляє Euromag з посиланням на ІТАР-ТАРС.

Домівка_Папи.jpg

Понтифік ще до Різдва доручив провести там ремонтні роботи. З маєтка відкривається захоплюючий вид - з одного боку на Рим: прекрасно видно церкву Трійці над площею Іспанії і Вілла Медічі, а також численні куполи і черепичні дахи. З іншого боку - величний купол Собору Святого Петра.

Неподалік розташований «грот Лурдської Богоматері», що повністю імітує печеру, в якій в 1858 році у французькому Лурді 14-річній дівчинці явилася Богоматір. 

З тих пір це місце паломництва. 11 лютого, в день, коли Бенедикт оголосив про зречення, католики відзначають свято Діви Марії Лурдської. Допомагати в побуті Бенедикту будуть чотири жінки з католицького товариства  («черниці в цивільному»), також з ним залишиться його особистий секретар монсеньйор Георг Генсвайн.  Він буде здійснювати прогулянки садами Ватикану, ходити в церкви на території міста-держави.