• Головна
  • Новини
  • У Москві розпочав роботу Архиєрейський Собор Російської Православної Церкви...

У Москві розпочав роботу Архиєрейський Собор Російської Православної Церкви

02.02.2013, 16:41
У Москві розпочав роботу Архиєрейський Собор Російської Православної Церкви - фото 1
У Москві, в кафедральному соборному Храмі Христа Спасителя, 2 лютого розпочав роботу Архиєрейський Собор Російської Православної Церкви. Собор завершить роботу 5 лютого.

Собор_РПЦ_2.jpgУ Москві, в кафедральному соборному Храмі Христа Спасителя, 2 лютого розпочав роботу  Архиєрейський Собор Російської Православної Церкви. Собор завершить роботу 5 лютого.

За інформацією офіційного сайту РПЦ, на Архиєрейський Собор зібралось понад 280 архиєреїв (правлячих та вікарних) з 247 єпархій РПЦ Росії, України, Білорусі, Молдови, Азербайджану, Казахстану, Киргизії, Латвії, Литви, Таджикистану, Туркменії, Узбекистану, Естонії, а також країн далекого зарубіжжя, в яких є єпархії Руської Православної Церкви.

Делегацію Української Православної Церкви очолює Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський Антоній, який виголосить на Соборі доповідь Митрополита Володимира про стан справ в Українській Православній Церкві. 

На порядок денний Архиєрейського Собору будуть винесені документи, розроблені в рамках Міжсоборної присутності (журнал № 111 засідання Священного Синоду від 25-26 грудня 2012 року):

- «Положення про обрання Патріарха Московського і всієї Русі» (у чотирьох варіантах);
пропозиції щодо змін у Статуті Руської Православної Церкви у зв'язку з уточненням повноважень Помісного й Архієрейського Собору та «Положення про склад Помісного Собору Руської Православної Церкви»;
- «Про позицію Церкви у зв'язку з розвитком технологій обліку та обробки персональних даних»;
- «Позиція Руської Православної Церкви щодо реформи сімейного права та проблем ювенальної юстиції»;
- «Позиція Руської Православної Церкви щодо актуальних проблем екології».

Додатково до цих документів, рішенням Священного Синоду від 30 січня 2013 року на розгляд Собору винесено такі проекти:

- проект Положення про матеріальну й соціальну підтримку священнослужителів, церковнослужителів і працівників релігійних організацій Руської Православної Церкви, а також членів їх сімей;
- проект змін та доповнень до Статуту Руської Православної Церкви у зв'язку з рішеннями, прийнятими Священним Синодом у 2011-2012 роках, а також у зв'язку з дорученнями за підсумками Архієрейського Собору 2011 року.

У перший день роботи Собору з основною доповіддю про життя й діяльність РПЦ до Собору звернувся Патріарх Московський і всієї Русі Кирил.