• Головна
  • Новини
  • Синод Єпископів Халдейської Католицької Церкви обирає нового Главу...

Синод Єпископів Халдейської Католицької Церкви обирає нового Главу

29.01.2013, 12:25
Синод Єпископів Халдейської Католицької Церкви обирає нового Главу - фото 1
19 грудня 2012 Папа Бенедикт XVI прийняв зречення з уряду, подане Главою Халдейської Церкви Блаженнішим Еммануїлом ІІІ кардиналом Деллі, Халдейським Патріархом Вавилону, та скликав на 28 січня 2013 р. до Риму Синод Єпископів цієї Церкви для обрання наступника.

Халдейська.JPGЯк вже повідомлялося, 19 грудня 2012 Папа Бенедикт XVI прийняв зречення з уряду, подане Главою Халдейської Церкви Блаженнішим Еммануїлом ІІІ кардиналом Деллі, Халдейським Патріархом Вавилону, та скликав на 28 січня 2013 р. до Риму Синод Єпископів цієї Церкви для обрання наступника, доручивши кардиналові Леонардо Сандрі, Префектові Конгрегації для Східних Церков, очолити його. Про це інформує Радіо Ватикан.

Сьогодні, 28 січня 2013 року, Синод розпочинає свою роботу. На ньому головує Префект Конгрегації східних Церков кардинал Леонардо Сандрі. Відповідно до програми першій день призначений для роздумів. Разом з Отцями Синоду медитації проведуть єпископ Енріко даль Коволо, ректор Папського Латеранського Університету та архиєпископ Ріно Фізікелла, який очолює Папську Раду сприяння Нової Євангелізації. 

Завтра, 29 січня 2013 року, Отці Синоду обміняються думками щодо актуальної ситуації у Халдейській Церкві, як на канонічній території сучасного Іраку, Ірану, Туреччини, інших країнах Близького Сходу, так і в діаспорі. Розпочинаючи від середи 30 січня 2013 року розпочнуться вибори, які відбуватимуться відповідно до вимог Кодексу Канонів Східних Церков. Синод відбувається у Римі, в Домі для духовних вправ святих Івана та Павла, який провадять Отці Пасіоністи. 

Доречним буде пригадати, що Халдеї – це назва стародавнього народу, що мешкав на Близькому Сході, на північно-західному березі Перської затоки. Сьогодні ж цим словом називають перських та месопотамських християн, зокрема – тих, які з’єднані з Римським Престолом. Як вище згадувалося, Халдейська Католицька Церква поширена на території сучасних Іраку, Ірану, Туреччини, інших країнах Близького Сходу та в діаспорі. Осідком халдейського католицького Патріарха є столиця Іраку, місто Багдад.