20 січня віруючі світу відзначили День усіх релігій

21.01.2013, 13:18
На третю неділю січня припадає Всесвітній день релігії, який вже отримав широке поширення в світі.

На третю неділю січня припадає Всесвітній день релігії, який вже отримав широке поширення в світі.

Метою проведення такого Дня є сприяння взаєморозумінню та діалогу між послідовниками всіх релігій, щоб привернути увагу до загальних духовних принципів і акцентувати на тому, що «релігія повинна бути джерелом єдності».

Як стверджують ініціатори проведення такого Дня і засновники спеціального сайту, присвяченого Дню всіх релігій, все людство повинне об'єднатися як члени однієї сім'ї, незалежно від того, яку релігію сповідують.

З цього приводу в інтерв'ю «Известиям», ігумен Филип (Рябих), заступник голови ВЗЦЗ Московської Патріархії, сказав, що найближче майбутнє людства значною мірою буде визначатися глобальною дискусією про цінності, які повинні орієнтувати приватне життя, устрій і розвиток суспільства. У цих дебатах щораз більш істотні позиції займають релігійні традиції, які не просто говорять про певні етичні норми, але й висловлюються про закони розвитку людської особистості і суспільства. Безумовно, релігії багато в чому різняться між собою, але одночасно вони можуть бути дуже близькими в своїх поглядах на те, як повинна бути влаштована громадська та приватна сфери людського життя».