• Головна
  • Новини
  • Святий Престол зацікавлений у проведенні «Дня юдаїзму» на світовому рівні...

Святий Престол зацікавлений у проведенні «Дня юдаїзму» на світовому рівні

16.01.2013, 11:59
Святий Престол зацікавлений у проведенні «Дня юдаїзму» на світовому рівні - фото 1
«Ми закликаємо єпископів відзначити цей день», — заявив 15 січня секретар Комісії Святого Престолу з релігійних відносин з юдеями, німецький салезіянин о. Норберт Гофман.

Християнсько-юдейський діалог«Ми закликаємо єпископів відзначити цей день», — заявив 15 січня секретар Комісії Святого Престолу з релігійних відносин з юдеями, німецький салезіянин о. Норберт Гофман. Про це повідомляє білоруська редакція Радіо «Ватикан».

За словами ватиканського чиновника, цей день підкреслює юдейські коріння християнства і сприяє християнсько-юдейському діалогу. «Але це не може бути ініціативою «зверху», рішення повинне прийматися місцевими єпископами, — зауважує о. Гофман. — Бо відносини між Церквою та юдейством в різних країнах світу є відмінними».

Секретар Комісії Святого Престолу з релігійних відносин з юдеями говорить, що метою цього діалогу є стосунки довіри між обома сторонами у справах миру, справедливості та захисту життя. Він вважає, що з часом можна піти і далі, у напрямку богословського діалогу.

17 січня Католицька Церква вже кілька років відзначає «День юдаїзму» у кількох країнах, зокрема, в Австрії, Італії, Нідерландах та Польщі.