• Головна
  • Новини
  • Процес канонізації Івана Павла II повинен завершитися вже в жовтні 2013 року...

Процес канонізації Івана Павла II повинен завершитися вже в жовтні 2013 року

11.01.2013, 11:55
Процес канонізації Івана Павла II повинен завершитися вже в жовтні 2013 року - фото 1
Тоді ж може відбудуться і церемонія канонізації блаженного Папи.

Ivan.jpgЗа непідтвердженими даними, процес канонізації Івана Павла II повинен підійти до завершального етапу вже в жовтні 2013 року. Тоді ж може відбудуться і церемонія канонізації блаженного Папи. Однак для цього необхідно видання декрету Конгрегації з канонізації святих про визнання чудес, які сталися через заступництва бл. Йоана Павла II вже після його беатифікації, яка відбулася в Римі 1 травня 2011 року.

Цей процес відбувається так само, як і підготовка до беатифікації: на зборах експертів (лікарів, якщо мова йде про зцілення) розглядаються науково незрозумілі факти зцілення, які відбулися за допомогою заступництва блаженного. Експерти проводять дослідження за даним фактом, роблять відповідні висновки і проводять голосування. Пізніше експерти представлять результат проведених досліджень.

Далі справа розглядається на спеціальному засіданні богословів, і, нарешті, на зборах кардиналів і єпископів Конгрегації з канонізації святих. На завершення процесу, Святіший Отець на зустрічі з префектом Конгрегації з канонізації святих приймає рішення про визнання або не визнання автентичності  чудес які відбуваються через заступництво блаженного.

Як правило, такі рішення приймаються Папою 3 рази на рік: напередодні Страсного тижня (у 2013 році цей період припадає на 18-23 березня), незадовго до початку літніх канікул у червні-липні і напередодні Різдва.

Якщо канонізація Івана Павла II відбудеться в жовтні 2013 року, то папське рішення можна чекати вже в березні. Але Бенедикт XVI може прийняти префекта Конгрегації з канонізації святих в будь який інший час, не дотримуючись звичайного графіку роботи дикастерії. Про це повідомляє Католицький часопис Credo.